כל לילה, לפני שאתם הולכים לישון, אתם בוחרים בגדים למחר. אתם לא סתם בוחרים עוד חולצה וג'ינס. זה חייב להיות מיוחד, עם אמירה. גם לחברים שלכם נתתם עצה או שתיים מה כדאי ללבוש ומה הכי מתאים. ופעם תפרתם שמלה לחברה שאחותה התחתנה והיא גנבה את ההופעה. אם כך הדבר, חשבתם פעם על לימודי עיצוב אופנה?
ההיסטוריה של עיצוב אופנה
האם ידעתם שמעצב האופנה הראשון היה בכלל תופר שמלות פשוט שחי במאה ה-19? במקביל הוא סחר בבדים ופתח בפריז חנות שנקראה בית אופנה. הוא הראשון שהצליח להכתיב ללקוחותיו מה ללבוש.
תעשיית עיצוב האופנה החלה בעיקר בערים לונדון ופריז. עיצוב אופנה היום נחלק לשלושה סוגים:
- אופנה עילית – עיצוב שהיה בולט עד לשנות ה-50. מדובר בבגדים שנתפרו לפי הזמנה של לקוח מסוים
- בגדים מן הקולב – עיצוב מהסוג הזה אינו מיוצר על פי דרישת הלקוח. הייחוד שלו הוא בחומר הגלם ובגזירת הבד. בגדים אלו יוצרו בכמויות קטנות, על מנת שיישארו ייחודיים והמחירים היו בהתאם – יקרים
- ייצור המוני – בגדים בייצור המוני פונים לפלח שוק רחב יותר. זהו עיצוב שמתאים לכולם. הבגדים עשויים מחומרי גלם זולים ולכן גם עלותם זולה יותר וכך הופכת לנגישה יותר. לימודי עיצוב אופנה כוללים גם את ההיסטוריה של העיצוב
עיצוב אופנה – מה שהיה תשכח מזה
עד לפני כמה שנים, אי שם באמצע שנות ה-90', לימודי עיצוב אופנה במגמת אופנה בבית הספר התיכון נחשבו למגמה בעייתית. כל מי שהלך ללמוד במגמה זו כנראה לא התקבל למגמה העיונית או הביולוגית. היום המצב שונה: לימודי עיצוב אופנה כבר לא מה שהיו פעם. היוקרה שלהם והביקוש אליהם יעידו על כך.
מסלולים ללימוד מקצועות האופנה
תואר ראשון בעיצוב אופנה הוא לא חובה. אפשר למצוא לימודי עיצוב אופנה גם במסגרת לימודי תעודה, קורסים שונים, לימודי הכשרה, לימודי העשרה (חוגים) ועוד. הקורסים השונים יעשירו אתכם בענייני סטיילינג, תדמיתנות, קניינות, עיצוב טקסטיל וכדומה. בסיום הקורס הנלמד תקבלו תעודה מקצועית ובוגרי הקורס יוכלו לעסוק בתחומים השונים של תעשיית עיצוב האופנה.
יתרונות ה-B.A (התואר הראשון)
כאמור, לא חייבים לעשות תואר ראשון בעיצוב אופנה – אבל כדאי. הכלים והמיומנויות שרוכשים במהלך התואר ישפרו את כישרונכם ואת יכולותיכם. כך, מציאת עבודה בעיצוב אופנה תהיה קלה הרבה יותר.
במסגרת הלימודים לתואר ראשון, הסטודנטים ילמדו על ההיסטוריה של האופנה והשוואתה להיום. לימודי עיצוב אופנה בתואר ראשון כוללים גם לימודים עיוניים וגם לימודים מעשיים הכוללים פרויקטים, סיורים, הרצאות אורח ועוד.
אז מה לומדים שם? בכל מסגרת לימודי עיצוב אופנה נלמדים הנושאים הבאים:
- לימודי עיצוב טקסטיל
- עיצוב בגדים ותלבושות (גם בגדי גלישה והלבשה תחתונה)
- קניינות ושיווק
- זרמים באופנה
- גזרות יסוד
- תפירה, רישום, ציור ועיצוב ממוחשב
- עבודה עם בדים
- אומנות מודרנית
הרשימה ארוכה? ישנם עוד נושאים בהם נוגע מסלול ממוצע של לימוד עיצוב אופנה. הרשימה הזו היא רק טעימה.
המעשיות היא הדבר החשוב באמת
לימודי עיצוב אופנה הם לא רק תיאוריות ומבוא ליסודות העיצוב: לומדים גם פרקטיקה, עבודות באופן מעשי ובשורה התחתונה – עיצוב קולקציות. הרי כשתהיו מעצבים מפורסמים תעסקו כל עונה ביצירת קולקציה חדשה.