כל מי שעוסק בתחום האופנה יכול להעיד כי בשנים האחרונות קיימת עדנה לשימוש במכונות התפירה לצרכי עיצוב בגדים. חשוב להדגיש כאן כי הכוונה היא לא למפעלי הטקסטיל אשר בהם השימוש במכונות התפירה עדיין קיים ומנוצל לעבודה יעילה ומקצועית. אנו מתכוונים דווקא לשימוש הביתי שיותר ויותר חוזר בשנים האחרונות-יש אפילו עקרות בית אשר מגדילות לעשות ומחפשות מכונות תפירה ישנות בבוידעם של ההורים או של הסבתא (לעיתים דווקא המכונות הישנות יכולות להיות המכונות הטובות והמקצועיות ביותר).
באיזה מכונת תפירה לבחור?
קיימות כיום שתי חברות עיקריות של מכונות תפירה: זינגר הותיקה וחברת ינומה.
מכונת תפירה ינומה היפנית היא חברה אשר מתמחה ומתמקצעת בעיקר בייצור מכונות תפירה אלקטרוניות בעלות לוחות אלקטרוניים, לעומת מכונת תפירה זינגר שאמנם ניתן למצוא דגמים אלקטרונים שלה, אך עם זאת ההתמחות של החברה היא דווקא בדגמים האנלוגיים הישנים שלה (ויש הטוענים שהמוצלחים ביותר).
חברת זינגר הוותיקה ביותר בשוק מכונות התפירה מציגה כמה יתרונות ברורים-לכל מכונה יש מכאניקה חזקה במיוחד אשר מאפשרת תפירה של כמעט כל סוגי הבדים. מדובר במכונה פחות עדינה אשר ניתן לעצב באמצעותה בגדים מכמעט כל סוג בד שקיים בשוק.
היתרון האחרון שנציג אותו כאן הוא דווקא של חברת ינומה אשר חלק מהדגמים שלה עשויים ממתכת ולכן לא מצריכים שימון. אין ספק כי מדובר ביתרון גדול לעצלנים שבינינו שמעדיפים כמה שפחות התעסקות עם התחזוקה של מכונת התפירה שלנו.
One thought on : עיצוב בגדים באמצעות מכונת תפירה ביתית
RelatedPhotos